Ik ben Kim De Ceur. Op 9 november 1985 werd ik geboren te Brugge. Bewust koos ik voor een sociale studierichting en in 2008 behaalde ik mijn diploma als licentiate in de psychologie aan de Universiteit Gent.
Na mijn opleiding startte ik als kinderpsychologe binnen het kinder- en jongerenteam van het CGG Largo te Veurne, waar ik nog steeds werkzaam ben. Hier werk ik met kinderen en jongeren met uiteenlopende problematieken binnen een team van toffe collega's. Om mijn therapeutische vaardigheden verder op te bouwen en omwille van de concrete aanpak binnen dit kader, besloot ik om de opleiding gedragstherapie te volgen. In 2013 behaalde ik mijn diploma postgraduaat in de gedragstherapie aan de Universiteit Gent.
In 2014 ben ik gestart als zelfstandige therapeute in de praktijk van Dr. Volcke te Kruishoutem (www.doktervolcke.be).
Aanpak:
Elk individu is uniek, Daarom is het voor mij belangrijk om samen met ouders & kind/jongere naar het probleem te zoeken vanuit de hulpvraag en hiervoor een plan op maat op te stellen. Ik vertrek hiervoor vanuit een gedragstherapeutisch kader. Gedragstherapie is een behandelmethode binnen de psychologie die er vanuit gaat dat hoe we denken en voelen grotendeels gebaseerd is op onze leergeschiedenis. Hierbij wordt gedrag gezien als een verzameling van interacties met de omgeving waarin gedachten, gevoelens en handelingen een rol spelen.
(meer info op www.vvgt.be)